Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!


Nemzetközi utazás

Akár három országgal is bővülhet hamarosan a schengeni térség: Az Európai Bizottság számba vette a schengeni szabályok alkalmazása terén elért eredményeket, és megállapította, hogy Bulgária, Románia és Horvátország készen áll arra, hogy teljes jogú tagjává váljon a határok nélküli szabad uniós mozgást biztosító övezetnek – közölte a belügyekért felelős uniós biztos szerdán. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Hamarosan eljön a hidrogénhajtású repülők kora: nemzetközi szövetséghez csatlakozik a Wizz Air : A Wizz Air csatlakozott a kibocsátásmentes légi közlekedésért létrehozott szövetséghez, az AZEA-hoz (Alliance for Zero-Emission Aviation) – közölte a légitársaság szerdán az MTI-vel. A szövetség többek között azon dolgozik, hogy miként lehet az akadályokat felszámolni a zéró kibocsátású repülőgépek elterjedése előtt. A Wizz Air a hidrogén- és elektromos meghajtású repülőgépek piaci bevezetését szorgalmazza. (portfolio.hu)

További hírek:

Rendezvények

A gyerekek 90 százaléka szorong a klímaválság miatt – ezt a konferenciát nekik szervezték: November 20-án, a gyermekek világnapján az UNICEF megrendezi az ország első, fiataloknak szóló klímavédelmi konferenciáját. (forbes.hu)

További hírek:

Koronavírus

Megfordult a trend, újra nő a koronavírusos esetek száma a világban: Megfordult a trend, emelkednek a globális covid-19-es esetszámok az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint. A hetek óta tartó csökkenő tendencia után múlt hétre 2 százalékos emelkedésről számolt be a WHO az új koronavírusos fertőzöttek számában – írja a Marketwatch. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Döntött az Európai Parlament: új szabályokkal emelné a fenntarthatósági jelentéseket a pénzügyi beszámolók szintjére: Az új irányelv 2024-től egységesíti a vállalatok fenntarthatósági jelentéstételét, így a pénzügyi cégek, a befektetők és a szélesebb nyilvánosság összehasonlítható és megbízható információkhoz juthat hozzá arról, mit tesznek a szervezetek a klímavédelemért. (profitline.hu)

További hírek: