Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!


Nemzetközi utazás

Szijjártó Péter: A magyar turisták személyi igazolvánnyal is beléphetnek Törökországba: A magyar turisták személyi igazolvánnyal, útlevél nélkül is beléphetnek Törökországba – közölte az üzbegisztáni Szamarkandban tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán. (magyarnemzet.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Váratlan változás a légitársaságok extraprofit-adójában: Váratlanul hoztak változást a légitársaságokra kirótt, úgynevezett extraprofit-különadóban. A szerda este megjelent Magyar Közlöny szerint sokkal összetettebb lesz a számítása, az egyik alapja a károsanyag-kibocsátás lesz. (forbes.hu)

További hírek:

Rendezvények

Erre ügyeljünk, ha helyszínt foglalunk a karácsonyi céges rendezvényhez: Lassacskán közelednek az ünnepek, és egyre többekben merül fel, hol is tölthetnék el tartalmasan az adventi időszakot. Különösen fontos kérdés ez a cégek életében, hiszen a pandémia okozta nehézségek után sokan először tartanak személyes karácsonyi rendezvényt. De vajon hol és mikor érdemes foglalni a magyar szállodákban erre az időszakra? Mik az idei trendek, és hogyan befolyásolja őket a gazdasági válság? (hirado.hu)

További hírek:

Koronavírus

Végre egy jó hírt közölt a WHO a koronavírus-járványról: Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a heti adatok azt mutatják, február óta 90 százalékkal csökkent a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma. (hvg.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Matolcsy György: Új, fenntartható közgazdaságtanra van szükség: Új közgazdaságtanra és gondolkodásmódra van szükség, amelybe a fenntarthatóság is be van építve – mondta Matolcsy György, az MNB elnöke a Budapesti Metropolitan Egyetem negyedik TEDx rendezvényén, amely a fenntarthatósági témákat helyezi a fókuszba. (novekedes.hu)

További hírek: