Üzleti turizmus a járvány után, 106 úti cél Budapestről a téli menetrendben, 11 Michelin-csillagot osztottak ki a magyar éttermeknek, globális kritériumrendszer a fenntarthatóbb üzleti utakért, kombinált védőoltás az infulenza és a Covid ellen – részletek és további hírek heti összefoglalónkban.

Nemzetközi utazás

A járvány után is csak döcög az üzleti turizmus: A turizmus visszaesését a 2019 csúcseredményei után a koronavírus-járvány okozta, s abból a szabadidős turizmus támadt fel gyorsabban. Idén az üzleti turizmus is elkezdett lábadozni, de az utóbbi hónapokban a világ növekvő gazdasági nehézségei akadályozzák ennek a szegmensnek az újraéledését egy a Business Travel News-ban megjelent cikk szerint. (turizmusonline.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Elindult a téli menetrend, 106 úti cél érhető el Budapestről: A nemrég nyilvánossá vált két kínai úti céllal 106-ra bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kínálata a téli menetrendi időszakra, de több nagy légitársaság is csökkentette a járatszámait a korábban tervezetthez képest. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

Rengeteg magyar étterem kapott Michelin-csillagot: A magyar vendéglátás nagy napja 2022 november 3-a. Hihetetlen sikert értek el a magyar éttermek és séfek. Az étteremkalauz anonim inspektorai két Michelin-csillaggal jutalmazták a tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand konyháját – jelentették be a csütörtök esti budapesti díjátadón. (Startlap Utazás)

További hírek:

Koronavírus

Influenza és koronavírus elleni kombinált védőoltás kifejlesztésébe kezdett a Pfizer és a BioNTech : Az egydózisú vakcinát a Pfizer mRNS-alapú influenzaoltásának és a két vállalat által előállított, a koronavírus omikron variánsa ellen kifejlesztett emlékeztető oltásának kombinálásával tervezik létrehozni. (ma.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A Siemens fenntarthatóbbá teszi az üzleti utakat: Világszinten alkalmazható, szabványosított kritériumrendszert dolgozott ki a müncheni székhelyű globális technológiai vállalat, a Siemens a HRS nemzetközi szolgáltató vállalattal együttműködve, amelynek alapján nyomon követhető és összehasonlítható az egyes szállodák szénlábnyoma. (marketing.hu)

További hírek: