Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Kultúrsokk és nosztalgia: ezek lesznek a 2023-as év utazási trendjei: 32 országból több mint 24 ezer fő vett részt a booking.com közvélemény-kutatásában, amely szerint kalandvágy és retroláz utalja az utazók fantáziáit. (roadster.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Új típusú repülőgép-üzemanyag érkezik: Az Air France-KLM Csoport 2030-ra kerozinigényének 10%-át fenntartható forrásból származó üzemanyaggal (SAF) egészíti ki, ennek elérése érdekében két kötelező érvényű szerződést írta alá a Neste és DG Fuels vállalatokkal, amelyek 1,6 millió tonna üzemanyagot szállítanak a légitársasági csoportnak. (piacesprofit.hu)

További hírek:

Rendezvények

A céges rendezvény HR kérdés: Felkészült, professzionális és rugalmas csapat, magas szintű gasztronómia, szenvedélyes vendéglátás, személyre szabott rendezvények és minden igényt kielégítő rendezvényterek: mindez egyben a FELIX Kitchen&Bar. A Várkert Bazár szomszédságában lévő, dunai panorámás történelmi épület jóval több, mint étterem, igazi rendezvénykomplexum. Az elmúlt évek tapasztalatait látva idén kibővített ünnepi időszakkal és apró meglepetésekkel is készülnek a cégek számára. Bosznai Károly értékesítési vezető szerint most minden eddiginél nagyobb szükség van a személyes találkozásokra. (forbes.hu)

További hírek:

Koronavírus

Megjelent egy új koronavírus, amit csak rémálom változatként emlegetnek: Az utóbbi hetekben több olyan omikron rekombinánst is detektáltak, amelyek egyes országokban elkezdtek gyors ütemben terjedni, ezért a szakértők és a hatóságok aggodalommal figyelik, kutatják őket. A szakértők korai tapasztalatai szerint elképzelhető, hogy az új változatok könnyebben megkerülik az antitesteket illetve a gyógyszeres kezelések kevésbé hatékonyak velük szemben. Mutatjuk, mit tudunk eddig az XBB „rémálom” változatról és az Egyesült Államokban terjedő B.Q1.1 és BQ.1 változatokról. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A fenntarthatóságról szervez konferenciát a METU: Napjaink egyik legfontosabb témáját járja körül a Budapesti Metropolitan Egyetem november 10-i, saját szervezésű TEDx konferenciája. Az egyetem nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy generációkon átívelő előadókkal és témákkal a fenntarthatóság legfajsúlyosabb kérdéseit járja körül. Az előadók között olyan neveket láthatunk, mint a világ legfiatalabb klímaharcosa, Selina N. Leem, Trunk Tamás író és síelő, vagy Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát. (mmonline.hu)

További hírek: