Felmérés készült az utószezon utazásokról, változhat az EU-s gyakorlat a késések miatti kártalanításnál, optimisták a rendezvényszervezők egy felmérés szerint, visszatérhet Bécsbe a Covid, elismerést kapott a budapesti reptér Greeanairport programja – a hét híreiből válogattunk.

Nemzetközi utazás

Még az utószezonban is utaznak a magyarok, ezek a legnépszerűbb célpontok: Az utasbiztosítási keresések alapján szeptemberben megmaradt a magyarok külföldre utazási kedve. Az idei nyár után az első őszi hónap is a 2019-es számokat hozta. Az utószezonban újra Olaszország volt a legnépszerűbb a nyári első Horvátország előtt – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából. (liner.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Járhat kártérítés az átszálló utasnak, ha késik a nem uniós légitársaság gépe: Jelentős ítéletet hozott az Európai Unió Bírósága egy átszállásos utazáson elszenvedett járatkésés kapcsán, megváltoztatva azt az eddigi gyakorlatot, hogy egy utas nem támaszthatott az uniós szabályok alapján kárigényt, ha a késő járatot nem uniós légitársaság üzemeltette. (turizmus.com)

További hírek:

Rendezvények

Optimisták a rendezvényszervezők az AMEX felmérése szerint: Növekszik a cégek rendezvény-költségvetése és optimistábban tekintenek 2023 elé az AMEX legfrissebb globális rendezvény-előrejelzése szerint, amely 23 ország 580 rendezvényspecialistájával készült felmérésen alapul. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Úgy néz ki, Bécsbe visszatért a koronavírus, és jövő héttől valószínűleg a maszkok is: Október második felére várják az őszi hullám tetőzését Bécsben, ahol néhány hete nemcsak a fertőzöttek, de az elvégzett PCR-tesztek száma is egyre emelkedik. Ausztriában a bécsiek tesztelnek a legtöbbet, a városvezetés és a szakemberek visszatérnének a kötelező maszkviseléshez. (www.nyugat.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Elismerést kapott a budapesti reptér Greeanairport programja: A felelős és átlátható repülőtér-üzemeltetés jegyében a Budapest Airport kiadta első, a 2021-es évet összegző fenntarthatósági jelentését, a reptérüzemeltető Greeanairport programja pedig Effekt 2030 elismerésben részesült. (airportal.hu)

További hírek: