Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

A török Riviérán is érezni az inflációt : Talán a világnak mostanában alig akad olyan pontja, ahol ne a címben szereplő utolsó szó foglalkoztatná az embereket. Úgy tűnik, egy mediterrán nyaralás alatt is lehetetlen elmenekülni előle. Egy nehezen lealkudott vízipipa, Attila pasa, négy szám a számológépen és két palack víz. Világjáró rovatunkban ezúttal Törökországból jelentkezünk. (privatbankar.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Váradi József: Nem tartjuk magunkat alapvetően felelősnek a járattörlések miatt : Egyharmaddal több utast szállít ma a Wizz Air, mint a világjárvány előtt, de a forint gyengülése, a dollár erősödése és az olajárak elszállása gyengíti a légitársaság pozícióját. Erről is beszélt a hvg.hu-nak Váradi József, a társaság vezérigazgatója. A szakembert kérdeztük arról, mekkora költséget jelent a társaság számára az extraprofitadó és ezt hogy igyekeznek behozni, terveznek-e belföldi járatokat, és arról is beszélt, hogyan áll a vizsgálat a nyári járattörlések miatt. (hvg.hu)

További hírek:

Rendezvények

Kerekasztal-beszélgetés a metaverzumban Magyarországon először : Megtartották az első „figital”, azaz a fizikai és a digitális világban egyaránt zajló kerekasztal-beszélgetést az Internet Hungary konferencián, amelyet bárki követhetett egy online streamen keresztül. (nepszava.hu)

További hírek:

Koronavírus

Nem hinnénk, ha nem látnánk: most jobban tombol a koronavírus Magyarországon, mint tavaly ilyenkor : Háromszor annyi új fertőzött, két és félszer annyi kórházi beteg, másfélszer annyi haláleset, mint tavaly ilyenkor – itt tart most a koronavírus-járvány Magyarországon. A számokból látszódik, hogy relatíve kevésbé jár súlyos következményekkel most a fertőzés (kisebb a súlyos betegek aránya), abszolút értelemben viszont egyelőre súlyosabb a helyzet a tavaly őszinél. Pedig a múlt hét nem is volt az előzőekhez képest kirívó: 15 megyében csökkent az új esetek száma. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Drámai figyelmeztetés: nem várt hatása lehet a klímaváltozásnak : A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a természetes szén-dioxid-nyelők egyáltalán nem stabilak, a klímaváltozás pedig még sérülékenyebbé teszi őket, így esetenként akár szén-dioxid-kibocsátóvá is válhatnak – figyelmezetetnek a kutatók a Fluxes – Európai üvegházgáz-értesítő közelmúltban megjelent kiadványában. (origo.hu)

További hírek: