Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!


Nemzetközi utazás

Az amerikai járványügyi hatóság nem tesz közzé több nemzetközi utazásra vonatkozó ajánlást: Ezentúl csak azokkal az országokkal kapcsolatban adnak ki egészségügyi figyelmeztetést, ahol valamilyen változás áll be, például egy új variáns megjelenése miatt. (hvg.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Jelentősen visszavágja menetrendjét a télen két norvég low-cost légitársaság: Nehéz időszakra számít a visszaeső kereslet és a rekordmagas üzemanyagköltségek miatt a közelgő téli szezonban a Norse Atlantic és a Flyr, mindkét norvég légitársaság jelentősen visszavágja üzemelését a kézpénzkiáramlás csökkentése érdekében. (airportal.hu.hu)

További hírek:

Rendezvények

Jön az év legfontosabb gazdaságpolitikai konferenciája, mindenki itt lesz, aki számít: Október 19-én a budapesti Marriott Hotelben tartja a Portfolio szokásos Budapest Economic Forum konferenciáját, mely már hagyományosan az év legfontosabb gazdaságpolitikai rendezvénye. Témákban most sem lesz hiány: küszöbön az energiaválság, a recesszió, miközben az infláció tovább emelkedik. A programban igyekszünk a legfontosabb döntéshozókat, elemzőket, vállalatvezetőket megszólaltatni. (portfolio.hu)

További hírek:

Koronavírus

Rusvai Miklós: Az újabb hullám várhatóan október második felében indul meg: Négyszer annyi a koronavírus fertőzött Magyarországon, mint tavaly ilyenkor. A legfrissebb adatok szerint egy hét alatt 13 762 új fertőzöttet regisztráltak, ami heti összevetésben 21%-os növekedést jelent. Rusvai Miklós szerint a magas fertőzöttségi szám azért van, mert az omikron variáns enyhe tünetei miatt nem mindenki fordul orvoshoz vagy már nem rendelkezik megfelelő védettséggel. (hirtv.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Magyar kiállítás az ENSZ székházában a fenntarthatóságról: Az ENSZ New Yorki székházában nyílt kiállítás hétfőn Magyarország ENSZ Ifjúsági Küldöttjének kezdeményezésére a fenntarthatóságról és a hulladékgazdálkodásról, az installáció a szelektív hulladékgyűjtésre hívja fel a figyelmet újrahasznosított papírból készült szelektív hulladéktárolók formájában, amelyet magyar és izraeli fiatalok dekoráltak. (hirado.hu)

További hírek: