Böngéssze át a hét fontosabb tudnivalóit! Főbb témáink ezúttal is az utazás, légiközlekedés, koronavírus járvány. Heti hírösszefoglalónk elérhető!

Nemzetközi utazás

Hivatalos: új COVID-utazási szabályok jönnek az EU-ban februártól: Az Európai Unió Tanácsa új ajánlást fogadott el a biztonságos és szabad utazás elősegítésére a koronavírus-járvány idején, eszerint a vonatkozó nemzeti intézkedéseket nem a regionális szintű járványhelyzet, hanem az egyes utazók egészségügyi állapotának figyelembevételével kell alkalmazni. (penzcentrum.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Budapest-Stockholm járatot indít márciustól a Ryanair: Heti négy járatot indít az ír légitársaság Budapestről Stockholm Arlanda repülőterére a 2022-es nyári menetrendben. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Hétvégén farsangi mulatság lesz a Fővárosi Állatkertben: Változatos programokkal, egyebek mellett látványetetésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kézműveskedéssel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a hétvégén, a Mackófarsang című rendezvényen – közölte az intézmény. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Európa sötétvörös az új járványtérképen : Gyorsul egész Európában a koronavírus terjedése, a múlt héthez képest a helyzet romlását mutatja az európai járványügyi központ (ECDC) legfrissebb térképe. Már csak néhány „kis sziget” maradt a kontinensen, ami nem vörösen izzik. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Eurostat: az energia 37%-ka megújuló forrásból származik az EU-ban: Az EU-s statisztikai hivatal szerint az unió országai bruttó villamosenergia-fogyasztásuk 37%-át fedezték megújuló energiaforrásokból 2020-ban, ami 3%-kal magasabb, mint egy évvel korábban. Ahogy viszont azt a Reuters cikke megjegyzi, az arányok regionálisan nagyon eltérő képet mutatnak. (greendex.hu)

További hírek: