Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

A járvány után jön az újabb mumus, ami odatesz a turizmusnak: A hazánkba 2020 márciusában begyűrűző Covid járvány, az újranyitás következtében, egyre kevésbé nevezhető utazási döntést befolyásoló tényezőnek. Ahogy azt az egyik legnagyobb globális turisztikai piaci adatelemző cég (STR) adatai is alátámasztják, a járványügyi helyzettel összefüggésben álló hátráltató tényezők – bezárások, fertőzéstől való félelem, maszkhasználat stb. – globálisan már csak a 4-5. helyet foglalják el, ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen indokból törlik a vendégek. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Európai Bizottság: Átháríthatják a légitársaságok a különadót: Semmi nem tiltja, hogy ha egy kormány különadót vezet be, azt a légitársaság beépítse a jegyárba, a helyi fogyasztóvédelem csak azt vizsgálhatja, hogy erről szabályosan tájékoztatták-e az utasokat – erősítette meg a közlekedésért felelős EU-biztos. (hvg.hu)

További hírek:

Rendezvények

„Vedd fel a ritmust!” – Kiderült, mikor lesz a Dunai Regatta: 2018 után ismét birtokba veszik a Duna Parlament és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közötti szakaszát a magyar felsőoktatási intézmények legkiválóbb evezős és sárkányhajós csapatai, míg a Műegyetem rakpartra kiérkező szurkolók számára a hazánkban népszerű nyári fesztiválok hangulatát kívánják megidézni a szervezők. A kétnapos esemény idén sem pusztán a sportszeretők és az egyetemi hallgatók megszólítására fókuszál, számos gyermekprogrammal, illetve környezettudatos aktivitással várja a családokat is. (metropol.hu)

További hírek:

Koronavírus

Egyre több politikus szerint vége a járványnak, a szakértők véleménye más: Joe Biden amerikai elnök is úgy fogalmazott az elmúlt napokban, hogy vége a koronavírus okozta világjárványnak, de messze nem állítható az, hogy teljes lenne a konszenzus ez ügyben. (infostart.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Az árat nézzük a leginkább a boltokban, a fenntarthatóság most nem nagyon érdekel senkit: Ár, íz, egészségesség – ez a három legfontosabb szempont, de az eredet és a fenntarthatóság kevésbé lényeges a magyaroknak, ha élelmiszert vásárolnak. (hvg.hu)

További hírek: