KSH-jelentés az idei külföldi utazásokról, Ryanair járatcsökkentés Budapesten és -bővítés Bécsben, MICE-Business Day novemberben, repülésbiztonság a Covid után, felmérés a fenntarthatóságról – valamint az elmúlt napok további fontos hírei e heti összefoglalónkban.

Nemzetközi utazás

Nem érték el a 2019-es szintet a külföldi utazásaink: Idén április és június között 4,7 millió alkalommal utaztak külföldre a magyarok, 53 százalékkal többször, mint a járvány által érintett, egy évvel korábbi időszakban, ám 2019 második negyedévéhez viszonyítva a kiutazások száma 24 százalékos visszaesést mutatott – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) negyedéves kiadványából. (Turizmus Online)

További hírek:

Légiközlekedés

Nem zárja be budapesti bázisát a Ryanair: Semmi újat nem jelentett be Michael O’Leary, a Ryanair-csoport vezérigazgatója Budapesten tartott keddi sajtótájékoztatóján, de megerősítette, hogy a tervezett 53 itteni útvonal helyett 45-öt üzemeltetnek télen, ezek közül 7 viszonylaton pedig csökkentik a járatok számát. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

MICE Business Day: attraktív helyszín, ütős konferenciatémák, erős kiállítói kör: 2022-ben is számos újdonságot tartogat a Magyarország egyetlen üzleti turisztikai fórumaként ismert MICE Business Day. Az eseményre november 10-én, az Anantara New York Palace Hotelben kerül sor. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Veszélyesebbé vált a repülés a járvány után? : A repüléshez kapcsolódó munkaerőhiány újra és újra különböző aggodalmakat vet fel. A kiszolgálás esetleges hiányosságai, a járattörlések és járatkésések mellett felmerül a biztonság kérdése is: hogy a túlterhelt személyzet, különös tekintettel a pilótákra, vajon megfelelően tud-e koncentrálni illetve figyelni. (roadster.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Jutalmak a zöld vásárlásokra? – Ha lennének kedvezmények, több fenntartható terméket vennénk: A magyarok igénylik a fenntartható vásárlást jutalmazó kezdeményezéseket. A Visa megbízásából készített, fenntarthatósághoz kötődő szokásokat vizsgáló Ipsos kutatásból kiderült, hogy megkérdezettek 70%-a értékelné, ha kedvezmények, visszatérítések járnának a környezetbarát termékek választásáért. (portfolio.hu)

További hírek: