Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Még nem késő: európai tengerpartok, amiket ősszel is érdemes meglátogatni: Mivel a Földközi-tenger partjainál még bőven meleg az idő, a szeptember remek alkalom lehet arra, hogy elmenjünk egy pihentető tengerparti nyaralásra. Kiválasztottuk pár közkedvelt európai strandot, ahol a hőmérséklet is elég magas ahhoz, hogy még strandolni is tudjunk. (hamuesgyemant.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Új magyar légitársaság született, nagy terveik vannak: Az Aeroexpress Regional nemrég került be a hírekbe azáltal, hogy Magyarország és Erdély közt járatokat indítanak. A cég vezetője most azt mondta: komoly terveik vannak a jövőre nézve, szerintük ugyanis a regionális légi közlekedésben még van hova fejlődni. (index.hu)

További hírek:

Rendezvények

Óriásit robbantottak a magyar fesztiválok: hatalmas lökést adtak a nyári turizmusnak is: Két év kihagyás után ezen a nyáron ismét a fesztiváloké volt az egyik turisztikai főszerep Magyarországon. A legismertebb hazai rendezésű események, mint a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Fishing on Orfű, a VeszprémFest, az EFOTT, a Campus, vagy a Sziget Fesztivál idén is számos hazai és külföldi vendéget mozgattak meg országszerte. A nagy, többnapos rendezvények továbbra is népszerűek hazánkban, melyet a szállásfoglalási adatok emelkedése is bizonyít. (penzcentrum.hu)

További hírek:

Koronavírus

A koronavírus még mindig világszerte szedi áldozatait: Világszerte 607 441 530 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 510 556 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai alapján. (index.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A kisvállalkozásoknak is fontos a fenntarthatóság: A hazai mikro- és kisvállalkozások négyötöde fontosnak tartja a fenntartható vállalati működést; a fő motivációjuk a belső meggyőződés, és nem a társadalmi elvárás vagy valamilyen vélt előny – derül ki egy, a szegmens fenntarthatósági szempontjait és működését vizsgáló friss felmérésből. A Mastercard megbízásából, a Kantar Hoffmann által készített kutatás szerint a hazai vállalatok többsége jelentős pozitív környezeti hatású megoldásként tekinti, és tudatosan használja is a digitális fizetési megoldásokat. (mmonline.hu)

További hírek: