Új, Budapestről elérhető úti célok a légitársaságoknál, változó trendek a nemzetközi turizmusban, fenntarthatóság a rendezvények piacán, valamint hírek zöld témákban és a koronavírussal kapcsolatban – a hét híreiből válogattunk.

Nemzetközi utazás

Feltámadt az utazási piac, felejtsük el a last minute utakat: A Covid-járvány visszaszorulásával berobbant az utazási kedv, ami új életre keltette a pandémia alatt hibernált utazási irodákat. Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnöke kifejtette: mivel a kínálat a 2019-es alatt maradt, az irodáknak nem kellett akciót hirdetniük, de a forint gyengülése és a repülős utakra a budapesti felszállásokhoz kötődően kivetett extraprofitadó így is előre nem tervezhető módon csökkentette az irodák nyereségét. (Az Utazo.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Budapest-Szöul járatot indít a Korean Air : Október elejétől repülhetnek az utasok átszállás nélkül a dél-koreai fővárosba a Korean Air járatain. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvények

Fenntarthatósági pozíciót nyitott a Magyar Kongresszusi Iroda : A Magyar Kongresszusi Iroda (MKI) szeptembertől új, dedikált pozíciót nyit meg a fenntarthatósági stratégiaalkotás folyamatainak, illetve a kapcsolódó zöld projektek koordinációjára. (Turizmus Online)

További hírek:

Koronavírus

Koronavírus: egyelőre nem indokolt a szigorítás : A járványügyi szigorításoknak jelenleg nem látja szükségét, az őszi szezonban viszont a maszkviselés szélesebb körben történő bevezetését, és a kockázati csoportokba tartozók ötödik oltását javasolja Rusvai Miklós. A víruskutató szerint mivel a Pfizer és a Moderna által fejlesztett új, az eredeti koronavírustörzs és omikron variáns ellen is hatásos vakcinák biztonságosak, így aki a korábbi mRNS-oltásoknál nem tapasztalt mellékhatásokat, az az új védőoltásokat is beadathatja magának. (magyarnemzet.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Közel kétmillió tonna szén-dioxidtól kímélte meg Németországot a 9 eurós utazási bérlet: Az eddig eladott 52 millió, olcsó utazási bérlet egyötödét olyan emberek vették meg, akik eddig nem használták a tömegközlekedést. (hvg.hu)

További hírek: