Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Csúcsot döntött az utazási kedv: már többen keltek útra, mint a Covid előtti évben: 2022-ben ismét visszatért az utazások népszerűsége: van olyan utazási iroda, ahol hat hónap alatt több foglalás érkezett, mint a Covid előtt időszakban egy év alatt. Mint kiderült, változott a legnépszerűbb úti célok sorrendje is, idén Horvátországba utaznak a legtöbben. Továbbra is népszerű a pénzvisszafizetési garancia is, már az utazók 90%-a él ezzel a szolgáltatással nyaralása foglalásakor. (penzcentrum.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Wizz Airrel szemben: Az Igazságügyi Minisztérium közölte, hogy fogyasztóvédelmi eljárás indult a Wizz Air légitársasággal szemben. (portfolio.hu)

További hírek:

Rendezvények

Egy hullámhosszon – Idén először: indul a TEDxBalaton!: Szeptember 10-én Balatonfüreden (a Szabadidő és Konferenciaközpontban) igazi TED-es élményre számíthatunk: olyan aktuális és forró témák kerülnek a terítékre, mint a fenntarthatóság, a jövő közlekedése, technológiai fejlesztések és inspiráló emberi élettörténetek. Közös bennük, hogy mind a Balatonhoz kapcsolódnak, de hatásuk és tanulságaik globálisan érvényesek. (port.hu)

További hírek:

Koronavírus

Ezért fontos, hogy tudjuk, mennyi koronavírus van a szennyvízben: Egy friss japán kutatás kimutatta: megfelelő módszer a koronavírus-járvány súlyosságának előrejelzésére a szennyvíz vírusterhelésének mérése. Az itthon is alkalmazott technika a japán adatok szerint nagyjából kétnapos csúszásban van az aktuális vírusfertőzések regisztrálásával. (24.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Fenntarthatóságot tanítani majdnem annyit jelent, mint az életet tanítani: Tavaly szeptember óta már 218 középiskolában került bevezetésre a fenntarthatóság tantárgy, akkor még csak a 9–10. évfolyamon tanulhatták a gyerekek, idén már a 11–12. évfolyamon is oktatni fogják, így lehetővé válik, hogy 2024-ben ebből érettségizzenek. A tantárgy ötletgazdája és a pedagógiai program kidolgozásának projektvezetője, az Alapérték Nonprofit Kft. ügyvezetője, Matolcsy Miklós az Indexnek beszélt arról hogyan és mit fognak tanulni a diákok a fenntarthatóság keretében. (index.hu)

További hírek: