Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Mi jellemzi az utazási szokásainkat? Miért olyan drágák most a repülőjegyek? Milyen rendezvények lesznek az ünnepi hétvégén? Hogy áll most a koronavírus-helyzet külföldön és Magyarországon? Miként hat a klímaváltozás a hazai cégekre? – ezeket a témákat most mind megtalálja heti hírösszefoglalónkban!

Nemzetközi utazás

Egy friss tanulmány szerint 2026-ig nem állnak helyre az üzleti utazások : A globális üzleti utazási kiadásoknak a járvány előtti 1,4 ezermilliárd dolláros szintre történő helyreállását az infláció, a gazdasági lassulás és a magas energiaárak miatt 18 hónappal későbbre, 2026 közepére várják – áll a Global Business Travel Association előrejelzésében, amelyet a Bloomberg szemlézett. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Ezért drágák most a repülőjegyek: A repjegyfoglalós oldalakat és a légitársaságok ajánlatait böngészve joggal érezhetjük azt, mintha a repülőjegyek ára megszaladt volna. Az utazás sem mentes a világszerte egekbe szökő inflációtól, de ez csupán az egyik oka. Mutatjuk a többit. (roadster.hu)

További hírek:

Rendezvények

Augusztus 20. Budapesten: minden tudnivaló a tűzijátékról, programokról, közlekedésről: Kétmillió látogatónál is több résztvevőre számítanak idén az augusztus 20-i ünnepségsorozat szervezői Budapesten. Mutatjuk a programokat, a tűzijáték helyszínét és időpontját, valamint a közlekedési információkat az ünnepi hétvégén, a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a BKK járatait is beleértve. (startlap.hu)

További hírek:

Koronavírus

Iskolakezdésre mérséklődhet a covidosok száma: Országszerte stagnálást mutatnak a 32. héten a szennyvízadatok – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. A korai jelzőrendszer körülbelül egy-két hétre előre jelzi, hogy miként alakulhat a covidosok száma, az iskola két hét múlva kezdődik, ezért a tanévkezdésre csökkenhet a betegszám. A kormányzati portál adatai szerint az elmúlt egy hétben valamivel több, mint 16 ezer új fertőzöttet regisztráltak. (napi.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Hogyan hat a klímaváltozás a hazai cégekre? : Viszonylag kevés információ van arról, hogy a magyarországi cégek miként vélekednek a klímaváltozásról, illetve, hogy tesznek-e valamit az elkerülhetetlen hatások kivédésére. Az Európai Befektetési Bank (EIB) 2020-as felmérése szerint a magyar vállalatok az uniós átlag alatt foglalkoznak a környezeti problémákkal. Ennek több oka is van: egyrészt a hazai cégek többsége tőkeszegény, így a fejlesztési forrásokat elsősorban a termelés korszerűsítésre és a bővítésre fordítja, amelynek során mellékes a környezetre gyakorolt hatás. Másrészt a Kormány sem elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelem iránt, inkább „felesleges kiadásnak”, semmint megtérülő befektetésnek gondolja. (piacesprofit.hu)

További hírek: