Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközelekdés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!


Nemzetközi utazás

Mire jó az uniós egészségügyi kártya: Az Európai Egészségbiztosítási Kártya az egyik leghasznosabb dolog, amit elcsomagolhatunk egy európai utazás során, ám azt kevesen veszik figyelembe, hogy ez nem helyettesíti az utasbiztosítást! Sok a tévhit a „kék kártya” körül. (tudas.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Több budapesti járatát is megszünteti a Ryanair: Több Budapestről induló útvonalát is törölte a Ryanair légitársaság. A feltételezések szerint azért döntöttek így, mert több járatánál nem éri meg kifizetniük az utasonkénti 3900 forint repülési illetéket. (index.hu)

További hírek:

Rendezvények

„Meggyőződésünk, hogy egy társadalom a sokszínűség és a különbözőségek elfogadása nélkül vesztésre van ítélve”: Két év kényszerszünet után ma újraindul a Sziget Fesztivál. Hogyan látják a szervezők az idei rendezvényt, miben lesz ez más, mint a többi? Kardos Józseffel, a Sziget programigazgatójával erről is beszélgettünk. (nepszava.hu)

További hírek:

Koronavírus

Öt tünet, amely arról árulkodik, hogy a koronavírus legújabb alváltozatát kapta el: Sok esetben még azok sem gyanakszanak koronavírus-fertőzésre, akik konkrét tüneteket produkálnak, ugyanis azok könnyen összetéveszthetők más betegségek tüneteivel. (mandiner.hu)

További hírek:

Zöld hírek

5 dolog, amit egy fenntarthatósági menedzsernek tudnia kell: Világszerte hiány van ESG szakemberekből, a legnagyobb világcégek keresik őket. Pénzügyi-befektetési, munkaerő-megtartási és a vevők szempontjából is kritikus kérdéssé vált, hogy a vállalatok milyen fenntarthatósági lépéseket tesznek a következő években. Emiatt világszerte, a legnagyobb világcégek esetében is óriási a hiány fenntarthatósági szakemberekből, akik beépíthetik a zöld szempontokat a cégek működésébe. Mit kell tudnia egy ilyen fenntarthatósági menedzsernek? (computerworld.hu)

További hírek: