Korlátozások és sztrájkok a légiközlekedésben, fellendülés a tengerparti nyaralóhelyeken, felmérés az üzleti rendezvényekről, turizmus és fenntarthatóság, súlyosbodó Covid-helyzet – valamint ezenkívül az elmúlt napok további fontosabb hírei heti összefoglalónkban.

Nemzetközi utazás

Az erős dollár Európába vonzza az amerikai turistákat Húsz éve nem volt ilyen: gyakorlatilag azonos a dollár és az euró árfolyama, ez pedig növeli az amerikai dollárral rendelkezők vásárlóerejét Európában. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Az amszterdami reptér is korlátozza az utasok számát: Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér szeptemberben és októberben is korlátozza az utasok számát, a következő hónapban naponta legfeljebb 67 500 utas indulhat el, októberben pedig 69 500 lesz a létszámhatár. (Startlap Utazás)

További hírek:

Rendezvények

Negyedéves felmérést készít a Magyar Kongresszusi Iroda az üzleti rendezvényekről : A Magyar Kongresszusi Iroda, a pandémia előtti időszakhoz visszatérve, minden negyedévben adatfelvételt készít a hazánkban lezajlott magyar és nemzetközi cégek és szakmai szövetségek/társaságok által megrendezett eseményekről. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Jakab Ferenc: nem kell 3-4 havonta oltatni: A 3. oltás alapvető fontosságú, de sorozatban oltatni magunkat nem érdemes, a többségnek évente egy emlékeztető oltás lehet indokolt az őszi-téli felfutás előtt. Bele kell törődnünk, hogy a koronavírus velünk van, és időről időre kisebb-nagyobb járványokat okoz, de remélhetőleg a idővel a szezonális influenza szintjére szelídül. (24.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Külföldre még csak ritkán indulunk elektromos autóval: A legtöbben 70-100 kilométert tesznek meg elektromos autóikkal a hétköznapokban, azonban hosszabb utakra csak kevesen vállalkoznak. A Jövő Mobilitása Szövetség szakértői szerint viszont egy kis tervezéssel, előre gondolkodással elektromos autóval neki lehet vágni a nagyvilágnak is. (greendex.hu)

További hírek: