Légiközlekedés, nemzetközi utazás, felerősödő koronavírus-járvány, fenntarthatóság – elhoztuk az elmúlt napok fontosabb híreit a témában. Ha esetleg lemaradt az e heti szakmai tartalmakról csak fussa át lenti összefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Egyre kevesebb európai engedheti meg magának a nyaralást: Az Európai Szakszervezeti Szövetség adatai szerint az uniós munkavállalók jelentős része már 2020-ban sem jutott el nyaralni, mert nem engedhették meg maguknak. A mostani energiaár-robbanás pedig csak rontani fog a helyzeten. (index.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Segítség, baj van a járatommal! Most mitévő legyek?: Az utóbbi időben napi szinten változnak a menetrendek, köszönhetően a megnövekedett légiközlekedési forgalomnak. Ilyen esetben a légitársaságok biztosítják ugyan a hazautazást, azonban vannak olyan esetek, hogy csak napokkal későbbi járatokkal, amely sok esetben nem várt plusz költséget jelenthet az utazóknak. De mit tehetünk, ha hasonló helyzetbe kerülünk? Íme néhány jótanács! (blog.repjegy.hu)

További hírek:

Koronavírus

Szaladnak felfelé a koronavírus statisztikák, egyre több az új megbetegedés és a halálozás is: A friss koronavírus adatokat jelentő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint a világban a fertőzöttek száma már több mint 573,7 millió, a halálos áldozatoké pedig megközelítette a 6,4 milliót. (napi.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Csütörtökre elfogytak a Föld éves erőforrásai, ezt teheti a pazarlás ellen: Idén július 28-ára esik a túlfogyasztás világnapja. A kormányok és a vállalatok felelőssége mellett az egyének is sokat tehetnek a fenntartható életmódért – hívja fel a figyelmet a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete. (turizmus.com)

További hírek: