Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: a változó karanténszabályokról és népszerű nyaralóhelyekről, az extraprofitadóról és a légiközlekedés kilátásairól, nyári rendezvényekről és a fenntarthatósággal kapcsolatos újdonságokról.

Nemzetközi utazás

Málta eltöröl minden beutazási korlátozást július végétől: Jó hír a Máltára készülőknek: július 25-étől védettségi igazolás és negatív koronavírusteszt felmutatása nélkül lehet beutazni az országba. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Megbírságolható-e a légitársaság, ha az extraprofitadót a repülőjegyárba építi?: A kormány július 1-jétől extraprofitadót vetett ki a légitársaságokra is, amelyek jellemzően tovább terhelik azt az utasokra. Egy légijoggal foglalkozó ügyvéd megvizsgálta, fogyasztóvédelmi kérdés-e, ha emiatt drágul a repülőjegy, és a különadó miatti áremelésért megbírságolható-e egy légitársaság. (turizmus.com)

További hírek:

Rendezvények

A Wizz Air segítségével lesz még zöldebb a Sziget fesztivál: A Wizz Air légitársaság idén együttműködik a környezetvédelem mellett határozottan elkötelezett Sziget fesztivállal. Az összefogás célja a fenntartható fesztiválozás feltételeinek további bővítése, hogy a fesztivál résztvevői minél kevesebb hulladékot termeljenek tartózkodásuk során. (turizmus.com)

További hírek:

Zöld hírek

A pénzügyi szektor is jobban szereti a fenntarthatóságra törekvő cégeket: A zöldszempontok mára megkerülhetetlenné váltak az üzleti életben. A KPMG keddi sajtóreggelijén a könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társaság szakemberei az ESG-szemlélet (környezeti hatások, társadalmi kérdések és vállalatirányítási szempontok) kialakulását és jövőjét elemezték. (vg.hu)

További hírek: