Megérkeztek az elmúlt napok szakmai hírei: Nyári utazási kilátások, a IATA értékelése a légiközlekedés helyzetéről, nyári kulturális rendezvények és hibrid-elektromos hajtású repülőgépek – valamint a hét további fontos hírei!

Nemzetközi utazás

Egy évvel hosszabbodhat meg az uniós védettségi igazolványok érvényessége meghosszabbításához: Annak biztosítására, hogy az uniós állampolgárok élhessenek jogukkal az Európai Unión belüli szabad mozgáshoz, az Európai Parlament hozzájárult a koronavírus elleni védettséget igazoló tanúsítványok június 30-án lejáró érvényességének egyéves meghosszabbításához – közölte az uniós parlament csütörtökön. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

A nehézségek ellenére az IATA szerint a légiközlekedés jó állapotban van és fejlődik: Bár infláció van és az olajárak emelkednek, az európai légiközlekedés jó helyzetből várja a következő éveket, a szektor jövőre nyereséget is termelhet a Nemzetközi Légi Szállítási Szövegség (IATA) előrejelzése szerint. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

Elképesztő kínálattal tér vissza a Múzeumok Éjszakája: Több mint 2500 programmal robban be június 25-én a rendezvény. (atv.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Hibrid-elektromos légijárművekhez fejleszt energiaellátó rendszert a Rolls-Royce Magyarország: A Rolls-Royce magyar csapata is részt vesz a vállalat turbógenerátor technológiájának fejlesztésében, amely egy új generációs, kisméretű gázturbinából, villamos generátorból és energiaátalakító egységből áll, főként repülőgépek hibrid-elektromos hajtásrendszerei számára. (airportal.hu)

További hírek: