Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközelekdés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!


Nemzetközi utazás

Hiába a 400 forintos euró, csak azért is elmegyünk nyaralni : Most, hogy ismét kinyílt a világ, a magyarokat nem tántorítja el a 400 forintos lélektani határt átlépő euróárfolyam, ahogy az elszálló infláció sem: elmegyünk nyaralni külföldre is, legfeljebb rövidebb időre, ahogy a Balatonnál is erős, a tavalyinál tíz százalékkal izmosabb szezonra számítanak. (index.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Wizz Air, Ryanair, easyJet: az lett volna a csoda, ha nem az utasokra hárítják az extraprofitadót: A fapados cégek lépésében az égvilágon semmi meglepő nincs, igazából az lett volna a furcsa, ha nem hárítják át az extraprofitadót a légitársaságok, amelyeket kifejezetten nehéz helyzetben ért a kormány különadója. A nagyobb hagyományos légitársaságok ugyanakkor egyelőre kivárnak, mérlegelik a lehetőségeiket. (hvg.hu)

További hírek:

Rendezvények

Több mint 400 intézmény készül programokkal a Múzeumok éjszakájára: Huszadik alkalommal rendezik meg országszerte június 25-én a Múzeumok éjszakáját, amelyen koncertek, tárlatvezetések, interaktív események várják hajnalig az érdeklődőket több mint négyszáz intézményben. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Koronavírus: mi történt a nyájimmunitással?: A koronavírus-járvány kezdetén központi cél volt az úgynevezett nyájimmunitás elérése. Ez egy járványügyi fogalom, lényege, hogy ha elég sokan védettséget szereznek a vírus ellen, akkor ez a társadalom egészére kihat: megszakad a terjedési lánc, a járvány nem tud tovább terjedni – el lehet érni védőoltásokkal, de természetes fertőződés után is kialakul immunválasz. (24.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Az éttermekből érkezhet a repülőgépek üzemanyagának egy része: Egy dallasi repülőtér új, forradalmi megoldással kísérletezik az Egyesült Államokban. 200-nál is több étterem sütőjéből visszamaradt étolajat használ fel arra, hogy fenntartható üzemanyagot állítson elő repülőgépek számára. A megoldás a tervek szerint jelentős mértékben csökkentheti a világszerte több mint 150 ezer légiút környezeti hatását. A Fort Worth nemzetközi repülőtér által tesztelt megoldás nem csak az éttermek által termelt rengeteg hulladék biztonságos elhelyezésében segíthet. Egy olyan környezetbarát lehetőség is, amelyet az Airbus a közelmúltban már bemutatott egy tesztrepülésen. (magro.hu)

További hírek: