Több ország is bejelentette a beutazási korlátok megszüntetését, új járatok indultak a hazai repterekről, közgyűlést tartott Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége, zöld turizmus és fenntartható rendezvények – részletek és további hírek heti összefoglalónkban.

Nemzetközi utazás

Olaszországban eltörlik a beutazók védettségi igazolásának kötelezettségét: Az olasz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy szerdától megszüntetik azt a kötelezettséget, amely szerint az országba lépőknek igazolniuk kell a koronavírus elleni védettségüket, illetve friss negatív szűrési leletet kell felmutatniuk. (Startlap Utazás)

További hírek:

Légiközlekedés

Bevezeti a prémium turista osztályt a KLM is: A KLM új utazási osztályt alakít ki a szélestörzsű repülőgépeinek fedélzetén, a business és a turista között lévő Premium Comfort Class júliustól, elsőként az észak-amerikai járatokon foglalható. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

A kihívások ellenére bizakodó a hazai rendezvényszakma: Az elmúlt két év tapasztalatai azt bizonyítják, hogy szükség van a személyes jelenléttel zajló rendezvényekre, ezért a szakma szereplői az aktuális nehézségek ellenére sem veszítik el hitüket – hangzott el a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) közgyűlésén. (turizmus.com)

További hírek:

Zöld hírek

„Ez az egész sokkal többről szól, mint hogy ne használjunk eldobható evőeszközöket” A HighVibes Magyarország első zero waste rendezvényszervezőjeként hirdeti magát. Egyik alapítójukkal beszélgettünk arról, mit jelent ez a gyakorlatban. (szeretlekmagyarorszag.hu)

További hírek: