Változások a beutazási szabályokban, maszkviselési előírások a repülőkön, nehézségek a rendezvényszervezésben és a hét további fontosabb eseményei! Mutatjuk szakmai hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Íme, a legfrissebb lista, ezekbe az európai országokba utazhatunk teljesen szabadon: A nyári szezonra készülve egyre több ország törli el a járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozásokat, legutóbb például Ausztria is meglépte azt, amire sokan régóta vártak. Lássuk az aktuális összesítést! (roadster.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Nyáron állandósulhat a káosz az európai reptereken : A földi kiszolgáló személyzet létszámhiánya miatt nyáron tartós káoszra kell számítani az európai repülőtereken – figyelmeztet az Európai Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) és a földi kiszolgáló cégeket tömörítő Airport Services Association (ASA). (turizmus.com)

További hírek:

Rendezvények

Nem bírják a drágulást, hónapokkal előre már nem is adnak árajánlatot a rendezvényszervezők : Az alapanyagköltségek több termékkörben 50–100 százalékkal emelkedtek az év eleje óta. Hatalmas gond, hogy a folyamatosan növekvő beszerzési árak miatt lehetetlen előre tervezni. (vg.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Így csökkenti ökológiai lábnyomát a Lufthansa: Az Osztrák Turisztikai Napokon a Lufthansa CO2 minimalizálási stratégiájáról is hallhattak a résztvevők átfogó előadást. (Turizmus Online)

További hírek: