Böngéssze át a hét fontosabb tudnivalóit! Főbb témáink ismét az utazás, légiközlekedés, koronavírus járvány. Heti hírösszefoglalónk elérhető!


Nemzetközi utazás

Úti cél ajánló a nyári menetrendből: ezekre a különleges helyekre utazhat idén tavasztól: A budapesti repülőtérről elérhető desztinációk száma elérte a járvány előtti szint több mint 80%-át. Jelenleg 91 városba lehet közvetlen repülőjárattal eljutni 29 légitársaság kínálatában. Számos új és „régi új” úti cél is megjelent a nyári menetrendi kínálatban, ezekből szemezgettünk most néhányat. Bakancslistás világváros, pihentető tengerpartok és romantikus kisvárosok mind megtalálhatók ajánlónkban. (blog.repjegy.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

VG Podcast: Legkorábban 2023-ra állhat talpra a légiközlekedés: Az elmúlt két év gyökeres változásokat hozott a légi közlekedésben. A pandémia évei alatt nyilvánvalóvá vált, hogy a fapados társaságok üzleti modellje sokkal életképesebb, mint a hálózati modell. Az orosz-ukrán háború pedig tovább mélyítette a szakadékot a két típus között. Az Ukrajnában zajló események többek között energiaválságba taszítják a világot, különösen Európát, ami felveti a kérdést, hogy eljött-e az idő az alternatív meghajtások átültetésére a légi közlekedésben? (vg.hu)

További hírek:

Rendezvények

Nem semmi: magyar szervezésű konferencia került a világ legjobbjai közé: Nagy elismerés, hogy a nagy presztízsű, londoni Conference & Events Awards 2022 versenyen egy magyar szervezésű konferencia négy kategóriában is döntőbe jutott, tehát beválogattak a világ legjobb eseményei közé. (penzcentrum.hu)

További hírek:

Koronavírus

Itt az első figyelmeztetés: ősszel jöhet a hatodik koronavírus-hullám Magyarországon: Hétről hétre egyre kevesebb ember fertőződik meg Magyarországon a koronavírussal, és a fertőzésben elhunytak száma is csökken – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. Galgóczi Ágnes közlése szerint hetente körülbelül 10-20 százalékkal csökken az új fertőzöttek és a halottak száma. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

„Egy maroknyi földben több élet van, mint ahány ember él a bolygón” – beszélgetés dr. Drexler Dórával, az ÖMKi ügyvezetőjével: Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője szerint tudatosítanunk kellene, hogy a fenntarthatóság önmagában fontos. Nem egy járvány vagy egy háború függvénye. (szeretlekmagyarorszag.hu)

További hírek: