Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Jöhet a szabad európai nyaralás, döntést hozott az EP a védettségi igazolványokról : Annak biztosítására, hogy az uniós állampolgárok élhessenek az Európai Unión belüli szabad mozgáshoz való jogukkal, az Európai Parlament (EP) támogatja a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós tanúsítványok június 30-án lejáró érvényességének egyéves meghosszabbítását, és tárgyalásokat kezd a tagállamokkal ennek részleteiről – közölte az EP csütörtökön. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Újfajta üzleti osztály debütált a Lufthansa Airbus A350-esén: Felavatta legújabb A350-900-as repülőgépét a Lufthansa, ezen debütált a légitársaság újfajta, a Philippine Airlines-tól örökölt üzleti osztálya. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

Giro d’Italia: pénteken elrajtol Budapesten a világ egyik legnagyobb sporteseménye: A világ egyik legnagyobb sporteseménye kezdődik meg a pénteken Budapestről rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny szerdai csapatbemutatójával – közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. (turizmus.com)

Koronavírus

A magyarok felének romlott a mentális egészsége az utazási korlátozások miatt: A magyarok kétharmada szerint az utazás és a nyaralás határozottan hozzájárul a mentális egészség javításához, és évi 1-2 utazás lenne elegendő ahhoz, hogy feltöltekezhessünk. (egeszsegkalauz.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Fenntartható okostelefonok: hosszabb élettartam, zöldebb világ: Az okostelefonok a világ legnépszerűbb szórakoztatóelektronikai eszközei: 2022-ben várhatóan 4,5 milliárd készülékkel számolhatunk világszerte, melyek 146 millió tonna szén-dioxid (CO2), vagy azzal egyenértékű kibocsátást (CO2e) okoznak majd a Deloitte Global előrejelzése szerint. Ez ugyan kevesebb, mint 0,5%-a a 2021-ben globálisan kibocsátott, összesen 34 gigatonna CO2e-nek, de közel sem elhanyagolható szempont. A telefonok élettartamának meghosszabbítása segítene csökkenteni az okostelefonok környezeti hatását, és átformálhatja az okostelefon-ipar bevételi és nyereségtermelő képességét. (uzletem.hu)

További hírek: