Ne maradjon le semmiről, kövesse rendszeres heti hírösszefoglalónkat utazás, légiközlekedés, rendezvények és környezetvédelem témájában. Ez történt a héten!

Nemzetközi utazás

Így könnyítené a vízumköteles beutazást az EU: Az Európai Bizottság javaslatot tett a schengeni vízumeljárás digitalizálására, ami felváltaná a vízumbélyeg használatát, és lehetővé tenné, hogy a kérelmezők az európai online vízumplatformon keresztül interneten nyújtsák be vízumkérelmeiket – közölte a brüsszeli testület szerdán. (Turizmus Online)

További hírek:

Légiközlekedés

Felfüggesztették az Aeroflot tagságát a Skyteam légiszövetségben : A Skyteam rövid közlése szerint a légiszövetség és az orosz nemzeti légitársaság megállapodott utóbbi tagságának ideiglenes felfüggesztéséről. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

Sokkolja a magas üzemanyagár a hazai beutaztatókat és buszosokat : Az elszálló költségeik miatt jelentős áremelésre kényszerülő autóbusz-társaságok és az előre kiajánlott árak fogságában lévő utazási irodák nem tudnak önfeledten örülni az újrainduló csoportos foglalásoknak. Az üzemanyagár drámai növekedése a megrendelések számát és a nyereségességet is csökkenti. (turizmus.com)

További hírek:

    Zöld hírek

    A bioüzemanyagokat hirdeti a legújabb Turkish-logojet : A Turkish Airlines TC-JSU lajstromjelű Airbus A321-esének törzsén helyezett el hatalmas zöld mintát a légitársaság, ezzel kívánja felhívni a figyelmet fenntarthatósági törekvéseire és az alternatív üzemanyagok használatára. (airportal.hu)

    További hírek: