Böngéssze át a hét fontosabb tudnivalóit! Főbb témáink ismét az utazás, légiközlekedés, koronavírus járvány. Heti hírösszefoglalónk elérhető!


Nemzetközi utazás

Maszk, oltási igazolás, súlyos drágulás – mire kell most számítani a magyarok kedvenc nyaralóhelyein?: A koronavírus-járvány sokadik hulláma után 2022 nyarán sokfelé ismét szabad az utazás és a pihenés. A korlátozásokat több országban eltörölték, de az árak emelkednek, sok helyen pedig már most lehetetlen szállást találni. A Fókusz utazási körképéből kiderül, hova érdemes most utazni, ha külföldre mennénk. (rtl.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Elárulta a Wizz Air fejese: új járatokat indítanak nyártól Magyarországról, sok utazó örülhet: A fapados légitársaságokat is megrázta a koronavírus, de úgy tűnik a járvány enyhülésével erősödik az emberek utazási kedve. A Wizz Air ügyvezető alelnöke a Pénzcentrumnak most arról beszélt, hogy talán 2024-25-re jut újra a 2019-es szintre a légiközlekedési iparág. Jourik Hooghe kérdésünkre elmondta, jócskán bővíik a desztinációkat: például Budapestről már a moldáv fővárosba is el lehet jutni, de nyártól a vidéki utazóknak sem kell majd feltétlen Ferihegyről útnak indulnia a magyarok által kedvel tüdülőhelyekre. (penzcentrum.hu)

További hírek:

Rendezvények

Idén visszatér a Gourmet Fesztivál! Nem hagyhatod ki!: Két év „koplalás” után idén újra végigkóstolhatjuk az OTP Bank Gourmet Fesztiválon Magyarország legizgalmasabb kulináris kínálatát, felsorakoztatva többek között a legjobb éttermeket, borászatokat, cukrászdákat. A helyszín továbbra is az időközben teljesen megújult Millenáris, az időpont pedig május 27-29 (glamour.hu)

További hírek:

Koronavírus

„Hogy lehet ez kibírni? Nehezen” – Dokumentumfilm készült az orvosok és ápolók munkájáról a Covid-járvány alatt: Nőtt az új fertőzöttek száma: egy nap alatt több mint háromezer új Covid-fertőzöttet regisztráltak az országban, 24-en haltak meg a koronavírus miatt. Közben az Pécsi Tudományegyetem dokumentumfilmet készített a koronavírusról és azokról az egészségügyi dolgozókról, akik nap mint nap küzdöttek és küzdenek a betegek életéért. Az ATV Híradójának riportja. (atv.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Így tesznek a környezetért a telekommunikációs vállalatok: Egyre többeknél találnak célba a környezettudatosságot hirdető üzenetek, amik mögé egyéni szinten a saját vásárlási és fogyasztási döntéseinkkel tudunk beállni. Szerencsére a fenntarthatóság ma már egyre több telekommunikációs szolgáltató stratégiájában kap kiemelt szerepet, ami az ügyfeleik dolgát is megkönnyíti. (24.hu)

További hírek: