Beköszöntött a tavasz: februárhoz képest 176 000 utassal több forgalom a budapesti repülőtéren. Országos programajánló: élményekben gazdag lesz a Húsvét. Kell-e aggódnunk az új koronavírus-variánstól? Heti hírösszefoglalónk megérkezett!

Nemzetközi utazás

Meglepő felmérést közöltek: így nyaralnak valójában a magyarok a járvány után: A járvány alapjaiban változtatta meg a magyar lakosság utazással és üdüléssel kapcsolatos fogyasztói preferenciáit és szokásait. Az igény továbbra is megmaradt, csak már másként, máshová és másért utazunk. (penzcentrum.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Beköszöntött a tavasz: februárhoz képest 176 000 utassal több forgalom a budapesti repülőtéren: Vége a borongós télnek, beköszöntött a tavasz, és ez a repülőtér utasszámain is megmutatkozik. A jó idő megérkezésével márciusban tovább nőtt az utazási kedv; 2022 harmadik hónapjának utasszáma már meghaladta a 796 000-et is. A februári utasadatokkal összehasonlítva ez közel 30%-os növekedés, míg a tavalyi év azonos időszakát nézve 1170%-kal erősödött az utasforgalom. (bud.hu)

További hírek:

Rendezvények

Országos programajánló: élményekben gazdag lesz a Húsvét: Palócföldre egész évben érdemes ellátogatni, de a húsvéti ünnepek kifejezetten egyedülálló lehetőségeket, programokat kínálnak Nógrád-megyében. Budapesttől mindössze egy órányira található Hollókő, Ipolytarnóc és Szentkút, ahol húsvéti fesztivállal, geológiai túrákkal és lelkigyakorlattal várják a kirándulókat. A Balatonon Húsvéti Nyuladalom, a Szentendrei Skanzen kétnapos rendezvényén, idén a Magyarországon és a határainkon túl élő magyar közösségek húsvéti szokásai, táncai jelennek meg a portákon és a színpadon egyaránt. (travelo.hu)

További hírek:

Koronavírus

Kell-e aggódnunk az új koronavírus-variánstól?: Az XE nevű új hibrid COVID-19 változat nemrégiben újabb aggodalmakat váltott ki. (hamuesgyemant.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Minden eszköz megvan a klímaváltozás mértékének csökkentésére, csak cselekedni kell: Minden eszköz megvan a klímaváltozás mértékének csökkentésére, ehhez viszont azonnal cselekedni kell – ezt is kimondja az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének jelentése. Ebben a megoldási lehetőségeket vizsgálják, kidolgozásában a magyar fizikus, Ürge-Vorsatz Diána is részt vett. Azt mondja, szinte minden szektorban szükség van változásra. (rtl.hu)

További hírek: