Megérkeztek a hét hírei:

Változások a nemzetközi beutazási szabályokban. A új járatok és készülődés a légiközlekedésben. Növekedés a szálláspiacon és új budapesti hotelek. Friss hírek a koronavírussal kapcsolatban és várakozások a világjárvány után. Lépések az éghajlatváltozás ellen.

Nemzetközi utazás

Horvátországban is végre vége a maszkozásnak és oltási igazolvány sem kell: Megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt korlátozások zöme Horvátországban. Nem kell oltási igazolást felmutatni az intézményekben és a határátlépésnél, valamint néhány kivétellel védőmaszkot sem kell viselni zárt nyilvános helyeken – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője. (infostart.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Izgalmas úti célokkal és minőségi repülőtéri szolgáltatásokkal várja utasait a Budapest Airport: A budapesti repülőtérről a 2022-es nyári szezonban 122 desztináció és 112 város érhető el közvetlenül, 35 légitársaság járataival. A Budapest Airport mindent megtesz, hogy minőségi szolgáltatásainak köszönhetően elégedetten és stresszmentesen indulhassanak és érkezhessenek az utasok. (bud.hu)

További hírek:

Rendezvények

Ötször akkora volt a hazai szálláshelyek forgalma februárban, mint egy évvel ezelőtt: 2019 februárjához képest viszont még így is jelentős, 33 százalékos az elmaradás a tavaly év eleji koronavírus-lezárások miatt. (hvg.hu)

További hírek:

Koronavírus

Mérsékelt növekedésre számítanak a vállalkozások a világjárványt követően: Évekig eltartó lassú fellendülést és mérsékelt növekedést vár a vállalkozások és intézmények többsége 2022-től a Covid–19 okozta válság után. Az elektronikai vállalkozások vezetőinek 73 százaléka szerint viszont két éven belül kilábalunk a világjárvány okozta krízisből. Új kutatást tett közzé a MATE. (vg.hu)

További hírek:

Zöld hírek

IPCC: a karbonkibocsátás azonnali és drasztikus csökkentésére van szükség: Az ENSZ Kormányközi Éghajlatváltozási Testületének (IPCC) új jelentése szerint a karbonkibocsátás „gyors, mélyreható és azonnali” csökkentésére van szükség ahhoz, hogy elkerüljük az éghajlatváltozás több milliárd ember életét veszélyeztető következményeit. (greendex.hu)

További hírek: