Böngéssze át a hét fontosabb tudnivalóit! Főbb témáink ismét az utazás, légiközlekedés, koronavírus járvány. Heti hírösszefoglalónk elérhető!


Nemzetközi utazás

Thaiföld júniustól eltörölheti a beutazás előtti és utáni tesztet: Az omikron variáns és az orosz-ukrán háború egyaránt negatív hatással van a thaiföldi turizmusra, de az ország csak júniusban tervezi a beutazási korlátozások további enyhítését. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Megérkezett a nyári menetrend: 122 útvonal lesz elérhető Budapestről: Elindult a budapesti repülőtér nyári menetrendje. Összesen 34 légitársaság kínál járatokat 122 útvonalra. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvények

Kilenc tavaszi fesztivál Európában, amiért érdemes útnak indulni: A tavaszias időt, a csodálatos napsütést érdemes megünnepelni. Hol máshol, mint Európa legjobb fesztiváljain, amelyek között vannak tradicionális és kortárs események, éjszakai szórakozásra csábítók és virágokban gazdagok is. (roadster.hu)

További hírek:

Koronavírus

Koronavírus – 327 új fertőzött és elhunyt 40 beteg: A beoltottak száma 6 402 762 fő, közülük 6 187 600 fő a második, 3 845 314 fő a harmadik, 261 879 fő már a negyedik oltását is felvette. (webbeteg.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Nap- és szélenergia: világszinten különleges kettősség jellemzi Magyarországot: A világ országainak első negyedében található Magyarország a nap- és szélenergia áramtermelésben elfoglalt részaránya alapján, de ez szinte csak a napenergiának köszönhető, a szélenergia szerepe itthon csekély, ami a nemzetközi mezőnyben egyedi kettőségnek tűnik. Ezzel együtt a magyar villamosenergia-termelés a világ- és EU-átlagnál is gyorsabban zöldült az ezredforduló óta. (portfolio.hu)

További hírek: