Átírhatja-e a nyári utazási terveket az ukrajnai háború? Várható a repülőjegyek drágulása a magas üzemanyag árak miatt? Hamarosan itt lehet a koronavírus 6. hulláma? E heti hírösszefoglalónkban utána járhat. Ne maradjon le a hét fontosabb híreiről!

Nemzetközi utazás

Átírhatja-e a nyári utazási terveket az ukrajnai háború?: Mivel a világ Ukrajnára figyel, nem meglepő módon az utazási irodák idén először tapasztalták meg a foglalások lassulását. A Travel Weekly szerint az utazási irodák az ügyfelek oldaláról “idegességről” számolnak be; sokan ugyanis bizonytalanok abban a tekintetben, hogy hová és mikor utazzanak el. Az utazási vállalkozásokat ért károk mértéke azonban nagyjából csak húsvét körül fog kiderülni, amikor a nyári foglalások hagyományosan a csúcson vannak. (roadster.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Felhajtja a repülőjegyek árát a drága üzemanyag: Az elmúlt hetekben az olaj ára 14 éves csúcsra emelkedett, amely rekordmagas üzemanyagárakat eredményezett. Ezt a nyomást kezdik érezni a légitársaságok is. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) repülőgép-üzemanyag árfigyelője szerint az üzemanyag ára márciusban 19,5 százalékkal magasabb, mint egy hónappal ezelőtt, éves bázison pedig 82,5 százalékos a növekmény. (napi.hu)

További hírek:

Rendezvények

Fesztiválkörkép – ezek lesznek az idei nyár legfontosabb momentumai: Bár még odébb van a nyár, a legtöbb fesztivál már most nagy bejelentésekkel és promovideókkal izzítja a közönségét – két év után végre visszatér a Sziget, és a kisebb, életmód fókuszú happeningek programkínálata is ígéretesnek bizonyul. Íme az idei nyár legmeghatározóbb koncertjei. (forbes.hu)

További hírek:

Koronavírus

Megérkezett a negatív fordulat a magyarországi Covid-járványban – Ez áll a háttérben! : Egyre több jel utal arra, hogy a napokban valami megváltozott a koronavírus-járványban idehaza: az esetszámok emelkedésnek indultak, több megyére is kiterjed ez a romló folyamat, a vírus terjedési képességét mutató mérőszám egyre magasabb. Ennek hátterében több tényező állhat, de a felelős egyértelműen az omikron fertőzőképesebb alvariánsának hazai felfutása lehet. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Elkezdődött a VII. Globális Klímasztrájk, a Kossuth térre vonulnak a tüntetők: Ismét klímasztrájkot tart Budapesten a magyarországi Fridays for Future mozgalom. A sztrájkot a Greta Thunberg inspirációjára létrejött magyarországi Fridays for Future mozgalom szervezi, kvázi vendégként azonban a magyarországi Greenpeace is kint van a helyszínen, akik közösségi oldalaikon élőben is közvetítik a tüntetést, amelynek résztvevői egy egészségesebb és zöldebb jövőért küzdenek. (index.hu)

További hírek:

+1 emlékeztető

Hétvégén óraátállítás: Évekig úgy volt, hogy most már hamarosan eltörlik, de úgy tűnik, ezt hosszabb időre elfelejthetjük. Most vasárnap 2-ről 3-ra állítjuk előre az órák mutatóit, kezdődik a nyári időszámítás. (24.hu)