Megszűnő beutazási korlátozások, elhalasztott Budapest-Torontó járat, évértékelő a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatójától, kérdések a fenntartható fejlődésről – és számos további szakmai hír az elmúlt egy hétből.

Nemzetközi utazás

Megszűnnek a beutazási korlátozások az Egyesült Királyságba: Március 18-tól eltörölnek minden koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozást az Egyesült Királyságban. Így az oltatlanok számára is megszűnik a tesztelési kötelezettség, valamint utasazonosító űrlapot sem kell kitölteni. (repjegy.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Az ukrajnai háború miatt elhalasztotta budapesti újraindulását az Air Canada: A geopolitikai helyzet miatt mégsem indítja újra Toronto és Budapest közötti járatát az idei nyári szezonban Air Canada. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

Békefi Anna: Az emberközpontú gazdaság és a regeneratív turizmus a jövő: Nehéz helyzetben kezdte meg a munkát a 2020-ban létrehozott Hungarian and Budapest Convention Bureau, megalakulásuk után két héttel ránk tört a pandémia. Rögtön újratervezéssel kellett kezdeniük, home office-ban szervezetet fejleszteni, karanténból nemzetközi kapcsolatokat építeni. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Oltás helyett gyógyszer? Engedélyezték az AstraZeneca covid gyógyszerét: Az AstraZeneca Evusheld nevű gyógyszere felhasználási engedélyt kapott a brit gyógyszerhatóságtól. A terápia várhatóan Magyarországon is hamarosan elérhető lesz. (egeszsegkalauz.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Fenntartható: mindössze a világ 8%-a működik körforgásos gazdaság szerint: Ez derül ki a Circularity Gap Report című, nemrég publikált jelentéséből. A körforgásos gazdaság megteremtése érdekében a vállalatok érdekes innovációkkal rukkolnak elő. (Turizmus Online)

További hírek: