Böngéssze át a hét fontosabb tudnivalóit! Főbb témáink ezúttal is az utazás, légiközlekedés, koronavírus járvány. Heti hírösszefoglalónk elérhető!


Nemzetközi utazás

A háborúhoz közeli országokban drasztikusan visszaestek a repülőjegy-foglalások: A ForwardKeys utazási elemző cég legfrissebb adataiból kiderül, hogy Oroszország ukrajnai inváziója azonnali megtorpanást okozott a repülőjegy-foglalásokban, főleg a közép-kelet-európai régióban. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Megütik az orosz szankciók az egész légiközlekedést: vége az olcsó repülőjegyeknek?: Az olajár robbanásával együtt az olajszármazékok árfolyama is elszállt az elmúlt hetekben, ahogy az orosz-ukrán háború fejleményei és a várt olajpiaci szankciók miatt erősödtek a kínálat oldali aggodalmak. A repülőgépekben is használt kerozin árfolyama 2008 óta nem látott magasságba emelkedett, ez pedig újabb csapást mérhet a légitársaságokra, amelyeknél még javában zajlik a felépülés a koronavírus-válságból. A légitársaságok emelkedő működési költségekkel, az utazók pedig magasabb jegyárakkal találhatják szembe magukat. Az Oroszország ellen bevezetett szankcióktól pedig nem csak a légitársaságok szenvednek, de az egész szélesebb körű légiközlekedés, a lízingcégek és a repülőgépgyártók is. (portfolio.hu)

További hírek:

Rendezvények

A rendezvényszervezés jövőjéről tartott konferenciát a MaReSz: Március 8-án a Hungexpo új kongresszusi központjában tartották meg az Event Touch konferenciát a MaReSz szervezésében “A rendezvényszervezés jövője, avagy mit tanult a szakma a pandémia okozta válságból?” címmel. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Megérkeztek a legújabb koronavírus-adatok Magyarországról: Az elmúlt 24 órában 2068 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a péntek reggeli jelentés szerint, ami az előző heti pénteki adathoz képest 48%-os csökkenésnek felel meg. A fertőzéssel összefüggésben elhunyt 50 beteg, ami 50%-os csökkenés az egy héttel ezelőtti halálozási számhoz képest. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Tényleg jót teszünk a környezettel, ha elektromos autóra váltunk? – interjú Hanula Barnával: Miért nem számít zéróemissziósnak a Teslám? Jobban járok, ha inkább máshol akarom csökkenteni az ökolábnyomom? Dr. Hanula Barnával, a győri Széchenyi István Egyetem docensével, a Járműmérnöki Kar dékánjával beszélgettünk arról, hogy miért okoz fejvakarást a mérnököknek, ha az emberiség a status quo-t mellőzve szeret bele egy új technológiába. (forbes.hu)

További hírek: