Meghoztuk a 2022-es év első hírösszefoglalóját! A hét legfontosabb eseményei utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, környezetvédelem és koronavírus témájában – egy helyen!

Nemzetközi utazás

Enyhülnek a beutazási szabályok az Angliába utazóknak: Az oltott beutazóknak megszűnik az indulás előtti kötelező Covid-tesztelés, az érkezés után pedig csupán egy gyorstesztet kell végezniük, emellett a karanténkötelezettséget is megszüntetik.(repjegy.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Emelkedő trendben: 4,6 millió utas fordult meg tavaly Ferihegyen! Közben rekord magasságban zárt az áruforgalom! : 4 millió 623 ezer utast kezelt 2021-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, míg a cargo mennyiség történelmi csúcsot ért el, és 183 ezer tonnát tett ki. (Weco-Travel Blog)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Ezek lesznek a 2022-es év nagy fejlesztései Budapesten: A fővárosban az utóbbi időben számos nagy léptékű beruházás ér a célegyenesbe. 2022-ben turisztikai fejlesztések átadásában sem lesz hiány: januárban nyit például a Magyar Zene Háza, tavasszal az Operaház, de szállodaátadások is várhatóak. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

WHO: az omikron nem olyan súlyos, mint a delta, de nem egy „enyhe” variáns: A koronavírus jóval fertőzőbb omikron mutációja lehet, hogy kevésbé súlyos tüneteket okoz a globálisan domináns delta variánsnál, mégsem minősíthető enyhének – közölték csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztségviselői Genfben. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Komoly vállalást tett Dánia: 2030-ra belföldön csak elektromos repülőgépek közlekednének: Dánia az évtized közepére már lehetővé tenné, hogy az utasok környezetbarát repülőgépekre szálljanak fel, ha országon belül utaznak. (hvg.hu)

További hírek: