Ha Ön sem akar lemaradni a hét legfontosabb történéseiről a nemzetközi utazás, a koronavírus-járvány a légiközlekedés és a rendezvényszervezés világából, csak fussa át heti hírösszefoglalónkat, és egyből képbe kerül!


Nemzetközi utazás

Júliusban jöhet az egységes EU-s COVID-igazolvány: Május 20-án megszületett a megállapodás az Európai Parlament és az Európai Tanács között az Európai Unió egységes COVID-igazolványáról, ami júliustól teheti lehetővé az unión belüli szabad mozgást. (blog.repjegy.hu)

További hírek:

Koronavírus-járvány

Letölthető angol nyelvű igazolás a COVID-védőoltás részleteivel: Lehetőség van az oltóorvostól vagy háziorvostól angol nyelvű igazolás igénylésére, amely minden szükséges információt tartalmaz a beadott védőoltásról – azt is, ami a védettségi igazolványon nincs feltüntetve. Ez számos országba történő belépéskor szükséges lehet az oltottság megfelelő tanúsításához. (blog.repjegy.hu)

További hírek:

Légi közlekedés

Feltámadás a járvány után? Éledezik a légiközlekedés: Januártól áprilisig 56,2 ezer tonna légiárut szállítottak a ferihegyi repülőtéren keresztül, körülbelül 30 százalékkal többet, mint 2020 és 2019 első négy hónapjában. (piacesprofit.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Szinte a járvány előtti életünk térhet már vissza: A miniszterelnök részletezte, milyen intézkedések várhatók ötmillió beoltott után. Az intézkedések között szerepel a kötelező köztéri maszkviselés eltörlése. Szabadtéri rendezvény 500 főig, magán- és családi rendezvény 50 főig, lakodalom 200 főig tartható. Zenés-táncos rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A 16-18 évesek közül a beoltottak mehetnek rendezvényekre. (azenpenzem.hu)

További hírek: