A hét legfontosabb hírei a nemzetközi utazás, a légiközlekedés, a koronavírus-járvány és a rendezvényszerevezés világából egy helyen! Ha Ön is képbe akar kerülni a hét eseményeiről, ne hagyja ki eheti hírösszefoglalónkat sem.


Nemzetközi utazás

Nagyon fontos javaslattal állt elő Brüsszel: lazítaná az EU-ba irányuló utazási korlátozásokat: Az Európai Bizottság hétfőn egy olyan javaslatot terjesztett elő, hogy a tagállamok enyhítsék az Európai Unióba irányuló, nem alapvető utazásokra vonatkozó jelenlegi szigorú korlátozásokat. (portfolio.hu)

További hírek:

Koronavírus-járvány

Gulyás Gergely: Augusztusig biztosan maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek: Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek, jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint a koncerteken, a fesztiválokon, a szórakozóhelyeken és a sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz. (szeged.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Új tengerparti járatok a Ryanair kínálatában: Idén nyáron 54 útvonalon heti közel 200 járatot kínál a magyarországi utasoknak a Ryanair, köztük nyolc új tengerparti útvonalon is. Olyan népszerű nyaralódesztinációkba indít járatokat az ír légitársaság, mint Horvátország, Bulgária vagy Görögország. A járatbővítésre a magyarországi oltási program előrehaladása és Európa nyári újranyitása ad lehetőséget. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Nem minden rendezvény egyforma, fokozatosan kellene nyitni itt is – Interjú Ganczer Gáborral: Jelenleg nincs világos és értelmezhető kormányzati kommunikáció arra, hogy mikor és hogyan lehet ismét rendezvényeket tartani Magyarországon. Jellegükből adódóan azok más-más járványügyi intézkedéseket kívánnának, így indokolt lenne különbséget tenni a rendezvények között, tehát más-más nyitási szinthez is kellene hozzárendeli azokat. Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) elnöke szorgalmazza, hogy mielőbb megoldják azt, hogy kiszámítható és tervezhető legyen a belföldi rendezvényszervezés, amely nagyon sok, mintegy százezer embernek ad munkát, ezer milliárd forint árbevételt termelt 2019-ben, több mint 5000 cég él a szektorból. (portfolio.hu)

További hírek: