Ismét elhoztuk az elmúlt napok legfontosabb híreit az utazás, légiközlekedés, rendezvények és koronavírus-járvány témáiban. Ha esetleg lemaradt volna a hét eseményeiről, csak böngéssze át hírösszefoglalónkat.


Nemzetközi utazás

Elfogadták az európai vakcinaútlevélről szóló javaslatot: Elfogadta az Európai Parlament az európai vakcinaútlevélről szóló jogszabálytervezetet. Az Európai Parlament a tagállamokra bízza, hogy melyik nem uniós vakcinát és milyen módon ismernek el a vakcinaútlevél részeként. (turizmus.com)

További hírek

Koronavírus-járvány

Orbán bejelentette: szombaton nyílnak a helyek a védettségi igazolványosoknak, éjféltől lesz kijárási tilalom: Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy pénteken vagy szombaton meglesz a 4 millió beoltott, így szombattól tovább lazítanak a korlátozásokon. Újabb szolgáltatások és helyek nyithatnak meg a védettségi igazolványosoknak, a kijárási tilalom kezdete pedig este 11-ről éjfélre tolódik. (telex.hu)

További hírek

Légiközlekedés

Újra indul júniusban az Air Baltic járata Budapest és Riga között – a Ryanair is rácsatlakozik az úti célra: Hetente két járattal tér vissza Budapestre az Air Baltic légitársaság, míg a Ryanair novembertől indítja el járatait ugyanezen az útvonalon. A legfrissebb menetrendi információk szerint az Air Baltic június 1-től indítja újra Budapest és Riga közti járatait. (repjegy.hu)

További hírek

Rendezvényszervezés

Elkészült az idei Művészetek Völgye programja: Újdonságok és átalakítások várhatóak a Művészetek Völgyében; a járványhelyzethez alkalmazkodva új helyszínekkel nyit meg a fesztivál. (turizmus.com)

További hírek