Heti hírösszefoglaló rovatunkban ismét összegyűjtöttük a nemzetközi utazás, a koronavírus-járvány, a légiközlekedés és a rendezvényszerverzés világában történt legfontosabb híreket és érdekességeket.


Nemzetközi utazás

A világ túlsó felén már szabad az utazás: Vidám és izgatott turisták lepték el az aucklandi repülőteret, hiszen bő egy év után ismét szabaddá vált az utazás Új-Zéland és Ausztrália között. A két ország közötti utazási buborék szabályai szerint a egyik ország polgárainak sem kell többé karanténba vonulni, vagy egyéb járványügyi ellenőrzésre várni érkezéskor, ha a szomszédba látogat. (vg.hu)

További hírek:

Koronavírus-járvány

Orbán Viktor: Jövő héten megnyitjuk a szolgáltatásokat azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk: 4 millió beoltottnál (szerda-csütörtök) megnyitjuk a szolgáltatások széles körét azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal – mondta Orbán Viktor. (24.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Kialakult az Air France nyári menetrendje: Az igényszint folyamatos emelkedése mellett az Air France bejelentette nyári rövid- és középtávú járatainak menetrendjét. A társaság 80 szezonális útvonalat kínál majd főként francia, dél-európai és afrikai célállomásokra. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Fekete Péter: A teraszokkal együtt indulhatnának a szabadtéri kulturális programok is: A kulturális államtitkár szerint a kultúrában dolgozókat komoly felelősség terheli, és nagyon megfontoltan kell kezelniük a nyitás kérdését. Azt javasolja, három és félmillió beoltott után indulhassanak el a szabadtéri kulturális programok, négymillió után, védettségi igazolvánnyal pedig akár a zárt tériek is. A döntés viszont Orbán Viktor kezében van. (hvg.hu)

További hírek: