Ismét csokorba gyűjtöttük a hét legfontosabb híreit a koronavírus-járvány, a nemzetközi utazás, a légiközlekedés valamint a rendezvényszervezés világából. Jó böngészést!


Nemzetközi utazás

Balul sülhet el az európai koronavírus-igazolvány: Nem egy útlevelet, de egy, a szabad mozgást ismét lehetővé tevő igazolást szeretne az Európai Unió. Ha minden jól megy, a gyorsítósávos eljárás után már nyárra rendelkezhetne ilyen igazolással mindenki, akit beoltottak, vagy aki immunis. Ez azonban nem garancia, a tagállamok saját hatáskörükben dönthetnek az okmány elfogadásáról. (napi.hu)

További hírek:

Koronavírus-járvány

3,5 millió beoltottnál, jövő héten nyithatnak a teraszok: Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután bejelentette, hogy amint elérjük a 3,5 millió beoltottat Magyarországon, megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Repülőtéri fejlesztések a nyitás jegyében: A Budapest Airport felkészült a repülőtéri utasforgalom fellendülésére. Mindent megtesznek azért, hogy mielőbb visszatérjen a 2019-es forgalom volumene, de ez elsősorban az országok által bevezetett utazási szabályokon, a védőoltások elérhetőségén, hatékonyságán, és az átoltottság mértékén múlik – közölte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság. (pestihirlap.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Megalakult a Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszakma segítésére: A Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszakma tapasztalt, elismert szereplőinek támogatásával. Célja a rendezvények fejlődését segítő ökoszisztéma létrehozása, legyen szó hazai kulturális és turisztikai rendezvényekről, fesztiválokról, konferenciákról, vagy nemzetközi sporteseményekről. (rendezvenyvilag.hu)

További hírek: