Ha lemaradt volna a hét eseményeiről, itt olvashatja legújabb hírösszefoglalónkat! Visszatérő témáink ezúttal is: a koronavírus-járvány, a nemzetközi utazás, a légiközlekedés, a rendezvényszervezés, valamint néhány üzleti, gazdasági hír. Jó böngészést!

Nemzetközi utazás

Már mutatkoznak a könnyítés jelei a külföldi utazásokban: Horvátország és Görögország bejelentette, hogy korlátozások nélkül utazhatnak hozzájuk, akik oltási igazolással rendelkeznek. Ez a két, turisztikai bevételekre alapozó ország lépett először, de várható, hogy több ország is lazít a nyár közeledtével a beutazási szabályain. (infostart.hu)

További hírek:

Koronavírus-járvány

Gulyás: 3 millió beoltott után születhet döntés az újraindítás következő lépéseiről: Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ez öt-hat napon belül várható. (koronavirus.gov.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Közép-Ázsiában is megvetné a lábát a Wizz Air: Júniusban újraindítja a Budapest és a kazah főváros, Nur-Szultan közötti járatait a Wizz Air, amely később Peking felé is meghosszabbodhat, bár erről túl sok konkrétumot nem tudni. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Egyéves a Budapest Convention Bureau – számvetés Békefi Annával: Egy évvel ezelőtt jött létre a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány égisze alatt a Magyar Kongresszusi Iroda nKft. Ebből az alkalomból beszélgettünk Békefi Annával, a társaság ügyvezető igazgatójával. (turizmus.com)

További hírek:

Üzlet, gazdaság, HR, pénzügy

Majd ha újraindulunk, olyan lesz, mint ha 2008-ból indulnánk: Mennyi esélye van Magyarországnak a külföldi turisták válság utáni visszacsábításában? Hogyan növeli piaci részesedését a válságban a magyar szállásközvetítő portál? Hol lehet idén nyáron jó áron nyaralni? Interjú Szigetvári Józseffel, a Szallas.hu vezérigazgatójával. (forbes.hu)

További hírek: