Szokásos heti hírösszefoglalónk ezúttal egy nappal korábban érkezik. De most is elhoztuk a hét fontos híreit utazással, légiközlekedéssel és koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Ezekről olvastunk az elmúlt napokban!

Nemzetközi utazás

Június 15-től jöhet az uniós immunitási igazolás:

Június 15-től vezethetik be digitális és papír változatban az EU-s egészségügyi igazolást, az úgynevezett “zöld tanúsítványt” mind a 27 tagállamban az unió belső piacért felelős biztosa szerint. (airportal.hu)

További hírek a témában:

Koronavírus-járvány

Így jutottunk el a kétmilliomodik oltásig:

Magyarországon tavaly, nem sokkal több mint egy évvel ezelőtt jelent meg hivatalosan a koronavírus. A víruskutatók viszonylag hamar elkezdtek beszélni arról, hogy a vakcinák jelenthetik majd a kiutat a járványból. Eleinte ez sokaknak teljesen sci-finek tűnt, de aztán az év végén már be is oltották az első embert nálunk is. (telex.hu)

További hírek a témában:

Légiközlekedés

Új úti célok a Ryanair budapesti kínálatában:

Rodosz, Burgasz, Szófia, Zadar és Bologna, ezekbe a városokba indít nyáron közvetlen járatot Budapestről a Ryanair légitársaság (repjegy.hu)

További hírek a témában:

Üzlet és gazdaság

Hogyan tudnak a cégek sikeresen kilábalni a koronavírusból? A pénzügyi vezetők elárulják:

Finoman szólva sem volt egy könnyű év a vállalatok számára 2020, a pandémia nehéz helyzetbe sodort sok, sikeres céget is. Vannak azonban olyan vállalatok, amelyek sikeresen jöttek ki a digitális transzformációból és alkalmazkodni tudtak az új igényekhez és környezethez. – tudósítás a Portfolio CFO Meetup 2021 online eseményről. (portfolio.hu)

További hírek a témában: