Mutatjuk az elmúlt napok fontos híreit üzlet, utazás, légiközlekedés, rendezvények és koronavírus-járvány témában. Ha esetleg lemaradt volna az e heti eseményekről, újdonságokról, csak böngéssze át hírösszefoglalónkat, mellyel rendszeresen jelentkezünk a Weco-Travel blogján.

Koronavírus-járvány

Húsvétkor maradnak a korlátozások, Gulyás bejelentette a nyitás részleteit:

A járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb feladat elé állítja az országot, a jelenlegi számok mellett nyitás nem engedhető meg, húsvétig biztosan fennmaradnak a most érvényben lévő korlátozások, közölte pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely. (24.hu)

További hírek a témában:

Légiközlekedés

80 milliárd dolláros állami támogatás kell, hogy ne menjenek csődbe a légitársaságok:

A Bloomberg szerint sok légitársaság csődbe mehet, ha ez a nyár is olyan lesz, mint a tavalyi. (hvg.hu)

További hírek a témában:

Nemzetközi utazás

Exit Strategy – így indítaná újra a turizmust az EU:

Az EU tagországai szálloda és vendéglátó szövetségeinek ernyőszervezete, a HOTREC nyilvánosságra hozta az unió részletes tervét az Európán belüli utazások újraindításáról. (turizmusonline.hu)

További hírek a témában:

Rendezvényszervezés

Változások a nemzetközi utazási és rendezvénytartási szabályokban (12. hét):

A Budapest Convention Bureau folyamatosan monitorozza a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott, gyakran változó nemzetközi ki- és beutazási, illetve rendezvénytartási szabályozásokat. Íme, összefoglalójuk a jelenleg érvényben lévő szabályozásokról. (turizmus.com)

További hírek a témában:

Üzlet és gazdaság

A magyar cégek nem annyira derűlátóak a jövőt illetően, a lakosság kedve kicsit javult:

A GKI konjunktúraindexe márciusban emelkedett, megközelítve a járvány kitörése óta mért csúcsát. A magyar gazdaság jövőjét pesszimistábban látták a cégek márciusban, mint a lakosság. (forbes.hu)

További hírek a témában:

+1

Óraátállítás 2021 – indul a visszaszámlálás:

Most vasárnap előre tekerjük az órák mutatóit, áttérünk a nyári időszámításra, „tovább lesz” világos. Korábban úgy tűnt, ez lehet akár az utolsó óraátállítás Magyarországon, de erre ma már nincs sok esély. (24.hu)