Folytatjuk heti hírösszefoglaló sorozatunkat, melyben megtalálja a hét legfontosabb és legérdekesebb híreit a nemzetközi utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés és koronavírus-járvány témáiban.

Légiközlekedés

Benyújtotta a vakcinaútlevélről szóló javaslatát az Európai Bizottság

A tervezet egyenlő feltételeket biztosítana azon uniós polgároknak, akik az EU-s hatóság által jóváhagyott vakcinát kapták, a más oltóanyagokkal immunizáltak esetében pedig a tagállamok maguk dönthetnék el, hogy milyen szabályokat alkalmaznak rájuk. (airportal.hu)

További hírek a témában:

COVID-19 járvány

Már nem kell 4 óránál nem régebbi negatív gyorsteszt a Hollandiába utazóknak

Március 16-tól némileg lazított a holland kormány a beutazás és az ottani átszállás szigorú feltételein. A tranzit utasoknak egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet, a Hollandiába érkezőknek pedig e mellett egy 24 óránál nem régebben elvégzett negatív PCR-tesztet vagy gyorstesztet kell bemutatniuk. (airportal.hu)

További hírek a témában:

Rendezvényszervezés

Március 29-ig lehet szavazni a #PowerOfLiveEventsre az Eventexen

A Budapest Convention Bureau támogatásával, valamint a Special Effects, a Visual Europe Group és a Bo – Live Branding Agency közös szervezésében megvalósított #PowerOfLiveEvents rendezvénysorozatra is lehet szavazni az egyik legrangosabb nemzetközi rendezvényügynökségi versenyen, az Eventexen. (turizmus.com)

További hírek a témában:

Nemzetközi utazás

Már mozgolódnak a mediterrán országok

Egyre több az utazási piac közeli újraindítására utaló jel Nyugat-Európában, a spanyolok, a portugálok és a britek is kitűzték az újabb határnyitási időpontokat. (vg.hu)
További hírek a témában: